Iværksætter: Sådan får du succes

Se, hvad Saxo Bank-grundlægger Lars Seier Christensen råder nye iværksættere til at gøre for at få succes.

KARRIERE

»Hvis du hele tiden skal skaffe ny finansiering, risikerer du at ende med at stå med tre procent af virksomhedens værdi, og hvis noget går galt, ender du med at få sparket. Jeg har set et utal af iværksættere ende bitre over, at de blev smidt ud af den virksomhed, de selv startede,« siger Lars Seier Christensen, der er administrerende direktør og grundlægger af Saxo Bank.

Hans råd til dig med en iværksætter i maven lyder derfor, at når du begynder din egen virksomhed, bør du ikke involvere en for stor personkreds. Find få investorer, der tror på dit projekt. Lav en forretningsplan og overhold den. Derudover har den succesfulde bankdirektør følgende råd:

1. Lad være med at tro, at du kan revolutionere en branche fra begyndelsen. Brug nogle år på at lære sektoren at kende, da du er oppe imod personer, der har flere penge og mere erfaring end dig.

2. Vær tålmodig, så du ikke forventer at blive millionær eller milliardær i løbet af 18 måneder. Forbered dig på at kæmpe i mange år.

3. Elsk dit projekt, da du skal brænde for det, hvis du skal lægge den fornødne energi i det.

Læs hele interviewet med Lars Seier Christensen i det Penge & Privatøkonomi, der udkommer 24. marts eller opret abonnement her: penge.dk/abonnement

 

Tags

Cxense Display