Hjemmearbejde er på retur

500.000 danskere arbejder i dag hjemmefra. Men tallet er for første gang faldende i forhold til de tidligere år.

KARRIERE

Efter mange års øjensynlig ustoppelig udvikling mod mere og mere hjemmearbejde er billedet nu vendt. Det viser en undersøgelse fra rekrutteringsbureauet Randstad, hvor blot 24 procent forventer mere hjemmearbejde i 2012 end i 2011, mens det omvendt er 41 procent, som forventer decideret mindre hjemmearbejde.

Tendensen bliver understøttet af en undersøgelse fra Danmarks Statistik, der viser, at andelen af folk, som i en fire ugers periode har arbejdet hjemme, er faldet fra 29 til 28 procent. Hvis du er en af de 500.000 danskere, som dog stadig til tider arbejder hjemme, er det ifølge arbejdslivsforsker Karen Albertsen fra konsulentfirmaet Team Arbejdsliv vigtigt at få forventningsafstemt forholdet med din arbejdsgiver.

»Det kræver et tillidsforhold mellem den ansatte og arbejdspladsen at få det til at fungere, da man som arbejdsgiver giver afkald på den direkte kontrol, der er på arbejdspladsen, « siger hun. Hvis du ikke forventningsafstemmer hjemmearbejdet med din chef, kan en af konsekvenserne ifølge Karen Albertsen være, at du bombarderer ledelsen med mails og har dem CC på alting. Altsammen for at bevise, at du altså laver noget derhjemme.

Den lille forskel

Gennemsnitligt har cirka 28 procent arbejdet hjemme inden for en periode på fire uger. Specielt mændene er flittige fra hjemmet.
<th<Kvinder


  Mænd
Alle 32,0% 24,3%
15-29 år 13,3% 9,2%
30-54 år 38,3% 30,5%
55-66 år 35,1% 24,0%

Kilde: Danmarks Statistik.

Udvikling i hjemmearbejde

Efter en stigning siden år 2000 er andelen af danskere, som har arbejdet hjemme inden for en periode på fire uger, faldet en smule det sidste år.

Kilde: Danmarks Statistik

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display