Håndboldkvinder i bitter lønkrig

Konflikt under opsejling. Arbejdsgiver og håndboldkvinder står stejlt over for hinanden.

KARRIERE

De satte nærmest nationen på standby, da de i december spillede en brag af en EM-turnering på hjemmebane.

Men nu vil Dansk Håndboldforbund, DHF, skære op imod halvdelen af spillernes løn væk i forhold til den seneste aftale, skriver Jyllands-Posten fredag.

Spillerne er så oprørte, at de overvejer at boykotte alle aktiviteter arrangeret af storsponsoren, fortæller spillernes forhander, Michael Sahl Hansen.

“Vi er virkelig langt fra hinanden, og DHF har på intet tidspunkt rokket sig en tøddel. Det er i sandhed ikke positivt lige nu,” siger han til avisen.

I kroner og øre erfarer Jyllands-Posten, at striden drejer sig om, at DHF vil halvere spillernes hidtidige honorar på 2,3 mio. kroner årligt.

Mens selv om spillerne altså er i det røde felt, kan de godt glemme, at tjene samme summer som hidtil, påpeger DHF-direktør Morten Stig Christensen.

“Situationen nationalt og internationalt er på kvindesiden så alvorlig, at strømpilen er lagt for den fremtidige økonomi. Senest har vi set en betalingsstandsning i HC Odense. Det er ikke tiden, da man kan forvente store lønninger for at spille på landsholdet. Tværtimod,” siger han, og lukker dermed for indrømmelser over for spillerne.

Kilde: Jyllands-Posten.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display