Gigantisk lønfest i medicinalbranchen

Over fem år er lønningerne i medicinal- og biotekindustrien vokset mere end en femtedel mere end den private sektor som helhed.

KARRIERE

Ansatte i medicinal- og biotekbranchen har fået lønstigninger på 25 procent over de seneste fem år.

Og det er med til at trække lønniveauet i Danmark i vejret.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af Danmarks Statistiks lønindeks over de seneste fem år.

Kun i finanssektoren har der været større lønstigninger. Her er lønningerne tordnet i vejret med hele 26,5 procent fra 2005 til 2010.

Forklaringen på de store lønposer i medicinalbranchen er til dels, at det er gået rigtig godt for virksomheder som Novo Nordisk og Lundbeck. Her er man ikke i samme grad blevet ramt af den økonomiske nedtur.

Krisen har desuden budt på nye markeder blandt andet i Asien.

Men det går ikke i det lange løb, at en sælger i medicinalindustrien tjener mere end en reservelæge på et hospital, lyder advarslen fra Lundbecks HR-direktør Teddy Hebo Larsen.

“De rigtige folk med de rigtige kompetencer vil fortsat få en høj løn, men den generelle lønfordel vil udjævne sig over tid. Konkurrencesituationen på medicinalmarkedet er skærpet kraftigt de senere år,” siger han til Berlingske Business.

Novo Nordisk understreger, at insulingiganten gør, hvad den kan for ikke at skabe en lønspiral.

“Vi lægger meget stor vægt på at køre benchmarks – både internationalt og i forhold til de store danske virksomheder i og uden for C20. Vi har en erklæret politik om, at vores grundløn skal ligge på omkring medianen i det lokale marked, hvor vi opererer. Med bonus må lønnen nå op til den øvre kvartil. Så du kan få en højere løn andre steder,” siger Lars Christian Lassen, HR-direktør for Novo Nordisk, til Berlingske Business.

Kilde: business.dk

Tags

Cxense Display