Formænd har sikret sig store lønstigninger

En stribe formænd har trods dårlige aktiekurser og store udfordringer i 2011 fået betydelige lønhop.

KARRIERE

Selvom deres virksomheders aktiekurser er styrtdykket, fik en række bestyrelsesformænd i landets største børsnoterede virksomheder betydeligt flere penge i lønposen sidste år.

Det drejer sig blandt andre om bestyrelsesformand Eivind Kolding i Danske Bank og Allan Leighton i smykkevirksomheden Pandora, der har fået store lønhop sammenlignet med deres forgængere, skriver epn.dk.

Eivind Kolding hævede over 1,7 millioner kroner for sin stilling i Danske Bank i 2011, hvor forgængeren Alf Duch Petersen i forhold til fik 1,3 millioner.

Hos smykkefirmaet er formanden, Allan Leighton, en af landets bedst lønnede formænd med et honorar på 2,6 millioner kroner, hvilket er næsten dobblet så meget, som forhenværende formand Torben Ballegaard Sørensen tjente.

Og måske flere af de prominente virksomheder bør overveje de lønninger en ekstra gang, lyder det fra Dansk Aktionærforening.

“Selvfølgelig skal bestyrelsesformænd have en ordentlig løn, men der er altså også nødt til at være noget sammenhæng med, hvordan selskaberne klarer sig,” siger direktør Charlotte Lindholm til hjemmesiden og tilføjer:

“Samtidig må man forvente, at selskaberne bliver bedre til at forklare præcis hvilke kvalifikationer og præstationer, der retfærdiggør de store stigninger.”

Også formænd som Carlsbergs Povl Krogsgaard Larsen og Thomas Hoffman Bang i kriseramte Neurosearch har fået markante lønstigninger, skriver epn.dk..

Kilde: epn.dk

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display