Foreninger raser mod reform af fleksjob

Reform af fleksjob vil betyde kraftig lønnedgang for fleksjobbere, lyder kritikken fra en række foreninger.

KARRIERE

Regeringens udspil til en reform af fleksjobordningen møder modstand fra 14 helbredsorganisationer, der sammen har lavet en hjemmeside, hvor de kritiserer regeringens forslag til en reform af fleksjob.

Det vil nemlig få store negative konsekvenser, hvis udspillet bliver gennemført, lyder kritikken.

- Forslaget er uacceptabelt, fordi det medfører en række forringelser. Jeg vil kalde udspillet et alvorligt tilbageslag for en ordning, som egentlig har været velfungerende, siger formanden for Landsforeningen af Fleks- og Skånejobbere, Hans Dankert.

Udspillet til ændring af førtidspension og fleksjob skal på sigt bidrage med 12.500 hænder og give besparelser på 3,5 milliarder kroner. Men hvis reformen bliver gennemført, vil det få alvorlige konsekvenser for fleksjobbere.

- De fleksjobbere, der kommer i beskæftigelse, vil få en kraftig lønnedgang. Derudover rammer det de ledige fleksjobbere alvorligt ved, at man får en meget lav ydelse, hvis man ikke opnår beskæftigelse i løbet af to år, siger han.

Og han er ikke alene om at komme med den kritik. Gigtforeningen er ikke en del af de 14 organisationer, men foreningens direktør, Lene Witte, frygter, at udspillet vil skabe tusindvis af arbejdsløse fleksjobbere.

Regeringen bør udsætte reformudspillet, fordi der er mange ubekendte faktorer, lyder det fra hende.

- Reformen lægger op til væsentlige og betydningsfulde ændringer for mange mennesker med kronisk sygdom, og derfor må det være rimeligt at forlange, at forhandlingerne sker på oplyst grundlag. Det er ikke tilfældet i øjeblikket, siger hun.

Hun mener, at regeringen er ved at skabe et stort problem og kalder det “dybt bekymrende”.

- Problemet er, at man kender konsekvensen af reformen, men ikke vil forholde sig til det. Man erkender, at reformen vil skabe tusindvis af arbejdsløse fleksjobbere, men ingen – heller ikke ministeren – kan oplyse, hvad man så vil gøre, siger hun.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display