FOA og fagbevægelse i strid om løn

FOA rammer helt ved siden af skiven, når de kritiserer LO's ledelse får at bevillige sig selv lønstigninger på 1,5 procent om året.

KARRIERE

Er en årlig lønstigning på 1,5 procent udtryk for frås?

Det mener FOA, der kritiserer ledelsen i LO for at holde lønfest og bevillige sig selv en årlig lønstigning på 1,5 procent de kommende fire år.

Men kritikken er helt ude i hampen, mener eksperter, fagforbund og organisationer, som Jyllands-Posten har talt med.

LO’s sekretariatschef Finn Larsen siger til avisen, at 1,5 procent ligger uden alle prognoser for de kommende års lønudvikling, der ligger på over 2,0 procent.

Samme melding lyder fra Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker fra Aalborg Universitet.

“1,5 procent er ikke meget. Det er under inflationstakten, så LO bevilliger sådan set sig selv et reallønsfald,” siger han til Jyllands-Posten.

Også kollegaen fra Aarhus Universitet, Niels Westergård-Nielsen mener, at en lønfremgang på 1,5 procent sender et signal om at være tilbageholdende.

Alligevel fastholder både FOA-formand Dennis Kristensen og næstformand Mona Striib over for flere medier, at 1,5 procent er for meget og et “ærgerligt” signal at sende til medlemmerne.

“Vi synes fortsat, at 1,5 procents stigning af vores i forvejen høje lønninger er frås i den nuværende situation. Det kan sagtens vise sig at være mere, end vi bliver i stand til at skaffe medlemmerne,” sagde Dennis Kristensen tidligere på ugen til Ekstra Bladet.

Beslutningen om lønstigningerne til LO’s ledelse blev taget på LO’s kongres.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display