Flere kvinder er familiens hovedforsørger

Veluddannede kvinders fremmarch vil radikalt ændre vores familiemønstre og partnervalg, mener forskere.

KARRIERE

Kvinder stormer frem på uddannelsesinstitutionerne, på arbejdsmarkedet og i kultur- og mediebilledet.

En udvikling der nu også kan mærkes på fordelingen af, hvem der skaffer flest penge hjem i de danske familiers pengepunge, skriver Jyllands-Posten.

Det er nemlig i stigende grad kvinden, som tjener mest i familien, viser en opgørelse, som Danmarks Statistik har lavet for avisen.

For 10 år siden var der kvinden, der tjente mest i hvert fjerde parforhold. Et tal som nu er steget, så kvinden har den højeste personlige indkomst i hvert tredje parforhold, viser opgørelsen, som inkluderer løn og overførselsindkomster hos alle par, der bor sammen.

“Der er ingen tvivl om, at kvinderne i disse år overhaler mænd på alle mulige områder, men især inden for uddannelsesområdet stormer kvinderne frem, mens mændene sakker bagud,” siger seniorforsker Helle Holt fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, kaldet SFI.

Tallene for lønstatistikker afslører også, at gruppen af højtlønnede kvinder i dag vokser langt hurtigere end gruppen af højtlønnede mænd.

Sammen med en række andre forskere forudser Helle Holt over for avisen, at kvindernes fremmarch radikalt vil ændre vores familiemønstre og partnervalg.

Her er en hovedpointe, at der fremover vil blive alvorlig mangel på veluddannede mænd til at gifte sig med de mange veluddannede kvinder.

Kilde: Jyllands-Posten

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display