Fagbevægelse til EU: Stop løndumpingen

15.000 østarbejdere er lige nu i Danmark og 5.000 flere kommer til hvert år. Det er problematisk, mener LO og FTF.

KARRIERE

Danmarks kommende EU-formandskab skal bruges til at gøre op med truslen fra de tusindvis af østarbejdere, der lige nu truer det danske erhvervsliv ved at arbejde for langt færre kroner end deres danske kolleger.

Det mener både LO og FTF, der blandt andet foreslår, at der oprettes et særligt europæisk tilsyn, der skal kontrollere, at virksomhederne altid overholder de formelle løn- og arbejdsvilkår i de lande, hvor de er udstationeret.

Det skriver Berlingske Tidende i dag.

“Jeg har stor tiltro til, at regeringen vil lytte. Selv den tidligere regering kunne jo se, at det er et problem, som dræber vækst og beskæftigelse i EU,” siger LO’s formand Harald Børsting til Berlingske forud for LO-kongressen i den kommende weekend.

Står det til den radikale økonomiminister, Margrethe Vestager, bliver et eventuelt europæisk tilsyn dog ikke til noget.

“Jeg tror, det er mere effektivt – og det har vi naturligvis intet imod at diskutere med de andre lande – at direktivet bliver overholdt, og at landene gør det. Det er bedre end at lave en europæisk enhed. For hvis landene ikke gør det, de skal, så synes jeg, det er en kommissionsopgave at følge op på, om det faktisk sker,” siger Margrethe Vestager.

Margrethe Vestager bakkes op af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Kilde: Berlingske

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display