Et år på topskole i Schweiz

Nicolai Reimann har valgt at sidde karrieren på hold og bruge et år på et meget koncentreret MBA-studie på en af verdens bedste business-skoler.

KARRIERE

Navn: Nicolai Reimann

Alder: 35 år.
MBA-studie: Fuldtid på IMD i Lausanne, Schweiz.
Hidtidig uddannelse: Cand. merc. i international business, CBS.
Stilling: Regional Sourcing Manager i Fan Milk Group, Malaysia.


 

Hvorfor læser du en MBA?

For at lave et karriereskift og et karrierehop. For at lære en række værktøjer – og for den personlige udvikling.

Hvorfor et fuldtidsstudie?

Jeg ville gerne fokusere helt på studiet og give mig fuldt ud i stedet for at gøre to ting halvt.

Hvorfor valgte du IMD?

Kombinationen af IMD’s stærke fokus på den industrielle del af erhvervslivet, en elevprofil med mere erfaring end de andre uddannelser samt IMD’s gode placering på ranglisterne tiltrak mig. En top 10 placering på en af ranglisterne var en forudsætning for mig, og jeg ville kun deltage i programmer, der var et år. To år ville være for lang tid væk fra karrieren.

Hvordan er det at gå på studiet?

IMD fokuserer meget på sammensætningen af de studerende. De optager ikke de 90 bedste individer med eksempelvis den højeste score i optagelsesprøven, men søger at sammensætte forskellige folk.

Vi er 90 elever fordelt på 46 nationaliteter og er delt op i mindre studie grupper på 6. Alles baggrunde er internationale og meget varierede fra jagerpilot til grundlægger af børnehjem i Indien. Skolen udstråler at være en inkubator for globale ledere, og de studerende er mere jordbundne og langt mindre hard-core forretnings orienterede, end jeg havde forventet.

Der er mødepligt hver dag fra klokken otte til halv seks. Derefter ofte gruppearbejde, hvor vi løser cases og andre praktisk orienterede opgaver, og normalt fortsætter læsningen til på den anden side af klokken et. Alle studerende gennem går derudover et ekstensivt personlighedsudviklingsforløb med blandt andet muligheden for at tale med en personlig coach i 20 timer.

Hvad regner du med at få ud af din MBA?

Jeg håber, at jeg bliver en mere helstøbt og bedre leder, og at det vil give mig muligheden for at få nogle muligheder, jeg måske ellers ikke ville have fået.

Hvordan finansierer du din MBA?

IMD ligger i den dyre ende med en studieafgift på godt 525.000 kroner. Dertil kommer husleje, forsikringer og andre leveomkostninger i et år i et dyrt land. Jeg har fået legater fra danske fonde på 200.000-300.000 kroner. Resten dækker jeg selv.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display