Du scorer mindre på jobskifte

Den økonomiske krise har udhulet gevinsten ved at skifte til et nyt job af samme status.

KARRIERE

Du får næppe råd til flottere pålæg på brødet af at skifte til samme type job hos en anden arbejdsgiver.

For de kontante lønfordele ved at skifte til et job af samme status i en anden virksomhed er raslet ned under kriseårene.

Det viser lønstatistik fra HK.

I 2008 var den gennemsnitlige lønstigning ved at skifte til et job af samme status 5,8 procent.

Men i 2010 var stigningen faldet til 1,6 procent – eller tre gange så lidt.

“Det var førhen en lovmæssighed, at et jobskifte gav højere løn, men det har finanskrisen ændret på. Det kan stadig være en god idé at skifte job en gang i mellem, men gevinsten er blevet betydeligt mindre, siger Rasmus Stammerjohann Winther fra HK’s Arbejdsliv og Analyseafdeling.

Han har udarbejdet statistikken på baggrund af lønoplysninger fra cirka 40.000 medlemmer inden for Privat, Stat og Handel.

Skal man op og score de fede lønstigninger, så gælder det altså om at rykke op i hierarkiet. Men også her er gevinsten faldet under kriseårene.

Tidligere gav det en lønstigning på i gennemsnit 11,4 procent at skifte til et job med højere jobstatus i en anden virksomhed, men i 2010 faldt tallet til 3,9 procent.

“Naturligt nok får man de bedste lønstigninger ved at avancere, men også den del er præget af de økonomiske problemer, som giver et større udbud end efterspørgsel, og det er med til at bremse lønstigningerne,” siger Rasmus Stammerjohann Winther.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display