Drop lønforhøjelsen

Hvis du i forvejen kommer til at betale multimedieskat, skal du hellere bede om flere arbejdsgiverbetalte medier end mere i lønningsposen.

KARRIERE

Hvis din arbejdsgiver giver dig en telefon, en computer eller bredbånd, som du kan anvende privat, skal du betale skat af ekstra 3.000 kroner om året. Det svarer til mellem 100 og 140 kroner om måneden afhængigt af, om du betaler topskat eller ej.

Det er kun det første multimedie, der udløser beskatning. Hvis du alligevel bliver ramt af skatten, er det derfor en fordel at få stillet flere multimedier til rådighed – og det er værd at huske på til lønsamtalen:

Bed om en bærbar computer med dockingstation og printer til eller internet med IP-telefoni i stedet for flere penge. Der er dog grænser for, hvilke multimedier du kan vælge. "En fladskærm med indbygget tv-tuner eller en avanceret fotoprinter accepterer Skat næppe, " siger advokatfuldmægtig Lisbeth Pedersen fra Ret & Råd.

Samtidig er det værd at bemærke, at multimedieskatten er knyttet til personen. Samlevende og ægtefæller bliver altså beskattet hver for sig, hvis der bliver stillet et eller flere multimedier til rådighed. Derfor er det attraktivt at samle alle arbejdsgiverbetalte mulitimedier hos den ene part.

Må ikke bruges derhjemme

Skat blander sig ikke i, om du bruger en computer privat på arbejdspladsen, men tager du computeren med hjem, skal du betale multimedieskatten, medmindre du kan bevise, at det kun er for at bruge den erhvervsmæssigt. På samme måde går Skat automatisk ud fra, at en arbejdsgiverbetalt internetforbindelse bliver brugt privat.

Det er lidt lettere at tage arbejdsmobilen med hjem, hvis kunder skal kunne få fat på dig. Her slipper du for beskatningen ved at indgå en tro og loveerklæring med din arbejdsgiver om, at telefonen udelukkende bliver brugt til arbejdet. Det er arbejdsgiveren, der skal føre kontrol med, om et multimedie alene bliver anvendt på arbejdspladsen eller bliver taget med hjem.

Opkobling hjemmefra til arbejdsgiverens server via en Citrix-løsning udløser ikke multimedieskat, men rejser spørgsmålet, om du skal have kompensation for at bruge din egen computer for at udføre dit arbejde. Får du det, udgør kompensationen et løntillæg, der er undergivet almindelig indkomstbeskatning. Nøjagtig det samme gælder for telefontilskud.

I sidste ende er det de faktiske forhold, der afgør, om multimedieskatten træder i kraft. “Og der kan være særlige forhold, som gør, at multimedieskatten træder i kraft for nogle medarbejdere og ikke for andre,” siger advokatfuldmægtig Lisbeth Pedersen fra Ret &R åd.

Skolelærere må for eksempel godt tage computere med hjem i ny og næ, så længe anvendelsen af computeren kun er arbejdsrelateret, og computeren ikke er stillet fast til rådighed.

[emediate]

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display