Dong Energys Eldrup: Derfor blev jeg fyret

Den tidligere direktør i Dong Energy, Anders Eldrup, bekræfter, at hans afsked skyldes uenighed om lønniveauet for en gruppe medarbejdere.

KARRIERE

Der har været uenighed i Dong Energy om, hvorvidt bestyrelsen skulle informeres om nogle få nøglemedarbejderes lønforhold.

Det bekræfter den nu afskedigede direktør Anders Eldrup.

“Jeg kan bekræfte, at min fratrædelse skyldes en forskellig vurdering af, om lønforholdene for et lille antal nøglemedarbejdere var af et sådant indhold, at bestyrelsen skulle tiltræde dem,” skriver han i en mail fra Dong Energys presseafdeling.

Formanden for bestyrelsen, Fritz Schur, har vurderet lønforholdene som usædvanlige.

“I bestyrelsen er der fuld enighed om, at vi burde have været inddraget i disse forhold, og derfor er det også en enig bestyrelse, der har truffet afgørelsen om Anders Eldrups fratrædelse,” skriver Fritz Schur i en pressemeddelelse

Anders Eldrup derimod mener, at lønningerne er passende.

“Ansættelsesvilkårene for specialisterne er blevet fastlagt ud fra en forretningsmæssig vurdering af, hvilke vilkår tilsvarende specialister har i det private erhvervsliv,” skriver han.

Han afviser, at han har gjort det for egen vindings skyld.

“Denne vurdering er foretaget i Dong Energys interesse, og – som det også understreges af bestyrelsen – har der ikke har været tale om beslutninger taget for egen vindings skyld,” skriver han.

Han har ikke flere kommentarer, mens han afventer den bebudede undersøgelse.

I øjeblikket laver Dong Energy en advokatundersøgelse af Anders Eldrup, der forventes at vare 14 dage.

Rigsrevisionen også kigger de høje lønninger efter i sømmene.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display