Dong-direktør fråsede og forgyldte venner

Anders Eldrup har angiveligt smidt rundt med millioner, som blandt andet er gået til skyhøje, ufortjente lønninger og fratrædelseshonorarer.

KARRIERE

Tidligere Dong-chef Anders Eldrup blev mandag sparket ud af chefstolen med øjeblikkelig virkning. Siden har alle spekuleret i årsagen.

Nu afslører Dongs bestyrelse, at grunden var Eldrups glæde ved at forgylde særligt udvalgte medarbejdere med skyhøje lønninger og millionbonusser.

“Bestyrelsen har erfaret, at Anders Eldrup har godkendt nogle usædvanlige ansættelsesforhold for enkelte medarbejdere i DONG Energy,” skriver bestyrelsesformanden i Dong Fritz Schur i en pressemeddelelse.

De høje lønninger gik til en håndfuld medarbejdere, som Anders Eldrup ansatte uden bestyrelsens godkendelse. Flere af medarbejderne er angiveligt kommet direkte fra Finansministeriet.

“I bestyrelsen er der fuld enighed om, at vi burde have været inddraget i disse forhold, og derfor er det også en enig bestyrelse, der har truffet afgørelsen om Anders Eldrups fratrædelse,” skriver Schur videre.

Bestyrelsesformanden skal have modtaget oplysningerne om den forgyldte inderkreds i sidste uge, da en whistleblower gjorde ham opmærksom på Eldrups dyre vaner.

Medarbejderne fik fratrædelsesordninger på mellem fem og ti millioner kroner, selvom deres kvalifikationer langt fra berettigede til det.

I øjeblikket laver Dong en advokatundersøgelse af Anders Eldrup, der forventes at vare 14 dage.

Rigsrevisionen også kigger de tårnhøje lønninger efter i sømmene.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display