Direktøren vil have kamp til stregen

Det er faktisk værre at kræve for lidt end for meget, når du forhandler din ansættelseskontrakt. Sådan lyder budskabet fra tidligere trafik- og sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, der i dag er direktør.

KARRIERE

Jakob Axel Nielsen er advokat og ansat som administrerende direktør for Aleris Privathospitaler. Men selv om det er ham, der skal passe på firmaets tegnebog, vil han hellere møde ærgerrighed end forsigtighed, når han ansætter folk.“Når jeg hyrer en ny medarbejder, vil jeg for alt i verden ikke have en medløber; jeg vil have én, der siger fra, når vi forhandler kontrakten på plads, og han eller hun ikke får sin vilje” slår Jakob Axel Nielsen fast.

Og samtidig opfordrer han alle til at tage udspillet, når ansættelseskontrakten skal forhandles: Skriv et komplet udkast til kontrakten, og tag den med. “Accepter aldrig den selskabsvenlige udgave, firmaet byder ind med, når man er enige om, at du skal have jobbet. Du viser din chef fra dag ét, at du er grundig og nøgtern. Det er bedre for en chef at ansætte én, der er a pain in the ass, end en slapsvans, der ikke kender sin egen værdi,” lyder opfordringen.

Og hans næste råd er ganske enkelt: Søg rådgivning. “Hvis du vil være proaktiv, skal du for dine egne penge tidligt i forløbet gå til en advokat og få ham til at skrive udkastet til kontrakten. Så fremstår du gennemtjekket samt velforberedt, og dermed vil du også få flere af dine krav igennem,” forklarer Jakob Axel Nielsen.

Som tidligere konservativ trafik- og sundhedsminister ved han, hvad det betyder at have udspillet i en forhandling. Og det er ganske let at finde en advokat, der ved noget om arbejdsret eller ansættelsesret. “Hvis du vil have advokaten med i hele forhandlingen, kan det løbe op i 10.000-15.000 kroner. Men er du blevet præsenteret for et udkast og vil vide, hvad der bør ændres, vil det nok blot koste 3.500 kroner at få det gjort,” vurderer Jakob Axel Nielsen.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display