Dilemmaer til lederne

Hvordan skal man reagere som leder, hvis ens medarbejder søger nye jobs? Ledelsesrådgiver Flemming Andersen giver dig her gode råd.

KARRIERE

Du finder som leder ud af, at en af dine dygtige og værdsatte medarbejdere jævnligt tager til jobsamtaler. Hvad gør du?


*Jeg gør ingenting. Så længe han ikke gør det i arbejdstiden, er det en del af spillets regler, man som chef aldrig kan gardere sig imod.
7,9% af jer svarer dette 

*Jeg forsøger at give ham mere interessante og udfordrende opgaver for at holde på ham.
15,8% af jer svarer dette 

*Jeg konfronterer ham med min viden og spørger, hvorfor han søger nyt job, og hvad der kan øge hans interesse og motivation for hans nuværende job.
76,3% af jer svarer dette

 

Flemming Andersen, ledelsesrådgiver hos Lederne:

Medarbejdere er altid på lånt tid, så det er lederens opgave at sørge for, at græsset altid er grønnest, hvor de er, så de ikke søger væk. Er man ikke opmærksom på medarbejdernes trivsel og ambitioner, vil dygtige og værdsatte medarbejdere på et tidspunkt finde sig et nyt arbejde.

Jeg vil anbefale lederen i dilemmaet at tage en samtale med den jobsøgende medarbejder, hvor lederen spørger ind til, om han er tilfreds med arbejdet, om der er noget, han savner i jobbet eller om der er nogle ting, han ønsker skulle være anderledes.

Ved at tage en samtale om trivsel og ønsker til jobbet kan man klarlægge om jobsøgningen skyldes utilfredsheder, der eventuelt kan rettes op på, så medarbejderen har lyst til at blive, eller om det bare er fordi, han trænger til luftforandring i et andet job.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display