Derfor sendes omstridt rengøringschef hjem

Den omstridte regionsdirektør i Forenede Rengøring er taget på orlov. Afsløret i at låne penge til kriminel og har utallige faglige sager.

KARRIERE

Svindel med AMU-midler, skyhøj husleje, lønsnyd, illegale ansatte – og nu rocker-forbindelser.

Skandalesagerne er regnet ned over underleverandører hyret af Forenede Rengøring. I månedsvis har 3F dokumenteret omfattende faglig svigt og groteske forhold for de ansatte.

Nu er den omstridte medejer og regionsdirektør i Nordsjælland Michael Krogh sendt på orlov.

Officielt på grund af de mange skandalesager, der omfatter lønsnyd, groteske forhold, hvor rumænere måtte spise børns aflagte medpakker og udlejning af faldefærdige boliger til skyhøj leje til østarbejdere.

Men Frederiksborg Amts Avis kan nu afsløre den omstridte rengøringsdirektørs forbindelser til den kriminelle underverden.

Michael Krogh har ifølge avisen i forbindelse med salget af en bolig i Hillerød lånt 1,5 millioner kroner ud til en 52-årig mand.

Manden beskrives af avisen, som en person med meget tætte rockerforbindelser. Den 52-årige, som Michael Krogh har lånt de mange penge til, blev i 1996 dømt for at have kidnappet et ægtepar sammen med en daværende Bandidospræsident.

Den officielle forklaring fra Forenede Rengøring er, at Michael Krogh er på orlov fordi de mange faglige sager nu undersøges.

Senest har to udenlandske kvinder fået udbetalt 207.000 kroner, de var snydt for i aften- og nattillæg, men det er bare den seneste af mange skandalesager, der via underleverandører involverer Forenede Rengøring.

I januar afslørede 3F, at to rumænske rengøringsfolk ansat ved en underleverandør hos Forenede Rengøring måtte spise skolebørns aflagte medpakker.

- De vækkede os klokken 12, fik os ud af sengene og kørte os på arbejde, hvor vi sluttede ved syv-ottetiden om morgenen. Når vi så havde vasket os og spist en smule, var klokken 9 eller 10. Vi sov en to-tre timer, og så skulle vi tilbage på arbejde. Det var alt, hvad vi oplevede i Danmark, fortalte en rumæner dengang til 3F.

Rumænerne fik ikke tid til at handle ind og tilberede mad, så de måtte spise skolebørnenes madpakker, som de fandt i skraldespande.

Michael Krogh er også blevet afsløret i at udleje faldefærdige huse til skyhøj husleje til østarbejdere. I et af husene delte op til 15 østarbejdere underetagen i et af rengøringsdirektørens huse.

Kilde: SN.dk og 3F

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display