De kendtes tvivlsomme CV'er

Et lidt for flot CV kan let blive afsløret - især hvis man i forvejen er i mediernes søgelys.

KARRIERE

Kejserens nye klæder?
Isabell Kristensen, var omkring årtusindskiftet blandt de mest feterede kjoledesignere. Hun brystede sig blandt andet af en eksamen fra designskolen Sct. Martins School i London. Skolen kendte intet til Isabell - men publikum var dog ikke i tvivl om hendes genialitet, eksamen eller ej.

Jetsetdronningen, der faldt ned fra skyerne…
Rigmor Zobel havde tilsyneladende en succesrig karriere i erhvervslivet. Men i 2009, kom hun i mediernes søgelys for narkotikamisbrug. I den forbindelse kom det også frem, at hendes uddannelse som MBA var en hvid løgn.

Kunsten at snyde
I den kunstneriske verden er abstraktion en vigtig faktor. Sådan kunne mottoet have været for Anna Castberg, da hun i 1996 blev ansat som direktør for museet arken. For CV´et var pumpet udover det sædvanlige; Falsk doktorgrad og flere fiktive ansættelser var skrevet på. Castberg blev fyret, og flyttede efterfølgende til England. Hun formodes i øvrigt at have skiftet navn flere gange.

Skibet er ladet med - en CV snyder!
I 1492 opdagede Columbus Amerika. Og hvis den gæve kaptajn levede i dag, så havde han næppe noget behov for at pynte på sine resultater. Men det havde han sandsynligvis dengang. I hvert fald mener flere historikere, at Columbus opdigtede erfaringer som kaptajn, for at få stillet skibe til sin rådighed.

Det kære speciale
Livet som politiker er travlt, og derfor kan det sidste punktum i specialet jo glippe. Den tidligere radikale minister for udviklingsbistand, Anita Bay Bundegaard, er nok enig i den betragtning. Hun havde gennem lang tid kaldt sig cand.ling.merc. Men det stoppede, da sandheden kom frem - specialet var aldrig afleveret.

Studenterhuen trykkede ikke alligevel
Forhenværende konservative formand, Bendt Bendtsen, har helt sikkert haft en kasket som politimand. Men oven i det, der postulerede den daværende erhvervs og økonomiminister, at være handelsstudent. Det var en mindre flatterende titel at puste op - og derfor nok også dumt, for det viste sig at være løgn.

For mange rotter, og en død far
Milena Penkowa var en respekteret, og mediekendt hjerneforsker. Bevillingerne strømmede ind, og CV´et var uden for kategori - også når det gælder snyd. For resultater med rotter, diverse kurser, og i sidste ende også sin egen fars død, viste sig at være varm luft.

Og kongen af dem alle:
Sælgernes samtaler i det hedengangne IT-Factory, må unægteligt have været en anelse komiske. For nok var omsætningen tårnhøj, men ingen fra den menige salgsstyrke langede noget over disken. Til gengæld jonglerede Stein Bagger med både falsk CV, falske underskrifter, og en grotesk leasingkarrussel. Til grin blev KPMG, Dansk Bank og Finn Nørbygaard.


Kilder: EB, Danmarks Radio, Politiken og Børsen.


Fra Penge & Privatøkonomi, marts 2014

Tags

Cxense Display