Carlsberg-chef: Chips er skiftet ud med øl

I næsten otte år gjorde Carsten Hänel danskerne tørstige som topchef i snackproducenten Kims – og nu vil han slukke selvsamme tørst i jobbet som administrerende direktør for Carlsberg Danmark.

KARRIERE

Hvad er det første, du gør, når du møder på jobbet?

»Jeg kigger på gårsdagens salgstal. Når jeg kommer ind på kontoret klokken otte, slår jeg op på vores intranet og finder tallene.«

Hvordan fordeler du din tid mellem dit parcelhus i Fredericia og lejligheden på Frederiksberg?
»Jeg bruger lejligheden på Frederiksberg i løbet af ugen. Med min tidsplan vil det ikke være realistisk at pendle frem og tilbage mellem København og Fredericia hver dag.«

Læser du aviser?
»Ja. Jeg læser Børsen for at holde mig orienteret om det erhvervsfaglige og det politiske. Og så læser jeg Fredericia Dagblad for at holde mig orienteret om det lokale, hvor jeg bor, og hvor vi har vores bryggeri.«

Tjekker du mails, når du har fri?
»Både og. Jeg tjekker mails på min telefon, men den opdaterer ikke automatisk, når jeg har fri. Der skal jeg selv aktivere den, og det er et bevidst valg. Det kan godt være, jeg tjekker mails, men jeg vælger bevidst, hvornår jeg vil gøre det.«

Hvor meget af din arbejdstid bruger du på møder?
»Nok 80 procent. Her i starten har det været intensivt med rigtig mange møder, fordi jeg har ønsket at komme bredt og langt ud i virksomheden for at møde så mange mennesker som muligt. Resten af tiden går med at besvare mails og forberede møder. Der er altid en del materiale, der skal læses inden.«

Hvor mange medarbejdere taler du med i løbet af en almindelig arbejdsdag?
Det er rigtig mange. Jeg går til mange møder, hvor jeg møder medarbejdere i flere forskellige sammenhænge. Jeg møder nok 20-30 forskellige personer hver dag.«

Kender du navnene på alle dem, du møder?
»Nej. Som ny kender jeg ikke alle navnene, men jeg kender navnene på de fleste, jeg har møder med, og ellers lærer jeg dem at kende på mødet. Jeg gør mig altid meget umage for at huske navne.«

Kender du navnene på alle øllene i jeres sortiment?
»Ja, det vil jeg næsten tro. Vi har jo rigtig mange forskellige slags øl, så jeg vil nok ikke kunne liste dem op fra den ene ende til den anden, men jeg kender næsten alle øllene – og jeg vil også næsten påstå, at jeg har smagt de allerfleste af dem. Man kan jo nøjes med at drikke én ad gangen.«

Hvor meget ved du om at brygge øl?
»Jeg ved mere nu, end da jeg startede. Jeg har stadig til gode at komme på et bryggerkursus. Vi har et kursus på en dag, hvor man lærer at brygge øl, og det er fastsat i min kalender, men det er endnu ikke afholdt.«

Hvad savner du mest fra din tid hos Kims?
»Jeg har haft en fantastisk tid hos Kims, men jeg savner dog ikke noget som sådan. Jeg kan imidlertid se, at der er nogle muligheder i den måde, som Kims træffer beslutninger på og tager kompleksitet ud af forretningen på.

Jeg synes som udgangspunkt ikke, tingene behøver være komplekse, bare fordi man er en stor virksomhed som Carlsberg. Der ligger en masse uforløst potentiale hos os.

På handlekraft og den måde vi træffer beslutninger på, er der meget at hente.«

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display