Betalte polakker 3.000 kroner i månedsløn

Byretten i Lyngby straffer dansk entreprenør for at hyre underbetalt polsk arbejdkraft.

KARRIERE

Entreprenør Anders Moesgaard skal betale 666.000 kroner for at have renoveret sine ejendomme i København med underbetalte polske arbejdere.

Byretten i Lyngby har otte år efter ulovlighederne skete, givet Skat medhold i, at der var tale om en fupkonstruktion, da entreprenøren hyrede firmaet Gromet, som betalte fem polakker så lidt som 3.000 kroner i månedsløn.

“Det er meget tilfredsstillende og af stor principiel betydning, at Skat har formået at fastholde og vinde sagen i byretten,” siger formanden for Byggefagenes Samvirkes organisationsudvalg, Bo Rosschou.

Det var Malernes Fagforening, der i 2004 kom i besiddelse af dokumenter fra Polen, der afslørede, at en polsk statsborger ved navn Ewa Gromadzka 1. august 2004 havde registreret firmanavnet Gromet.

Herefter påbegyndte Anders Moesgaard renoveringen af ejendomme i København med de underbetalte arbejde. Ewa Gromadzka og hendes mand er blandt de ansatte, der bliver installeret i en af Moesgaards ejendomme i Studiestræde 31.

Fupkonstruktionen blev dømt ulovlig efter de danske regler om udstationering, der blandt andet siger, at et firma skal være fast etableret og have udført arbejde i hjemlandet, før medarbejdere kan blive udstationeret i Danmark.

Fagforeningens oplysninger blev sendt til Københavns Politi og Skat, som herefter indledte straffe- og skattesag mod Anders Moesgaard.

Og byggefagene i København indledte efterfølgende aktioner mod syv byggepladser, hvor Anders Moesgaard havde polske arbejdere gående.

Politiet tabte i første omgang straffesagen, men nu har Skat altså fået byrettens dom for, at Gromet udelukkende var oprettet for at sende polske arbejdere til Danmark, der skulle lave bygningsarbejde for bl.a. Anders Moesgaards firma Triple International.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display