Bankansatte får yderst beskeden lønstigning

En ny overenskomst for 50.000 bankansatte kom i nat i hus. De ansatte kan se frem til én procent i lønstigning om året.

KARRIERE

De bankansatte kan se frem til et fald i reallønnen de kommende år.

I nat blev der indgået forlig mellem Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbundet om en ny toårig overenskomst.

Aftalen betyder, at de ansatte hvert år får én procent i lønstigning. Da inflationen er på knap tre procent, betyder det et mærkbart fald i købekraften.

Formanden for Finansforbundet, Kent Petersen, erkender da også, at resultatet på lønsiden er magert.

“Arbejdsgiverne havde ikke meget med til forhandlingerne, og jeg mener, at det økonomiske resultat, vi har med hjem, imødekommer den vanskelige situation, som mange virksomheder i den finansielle sektor står i,” siger han.

Til gengæld glæder Kent Petersen sig over, at parterne nåede til enighed om en ny arbejdstidsaftale, som han kalder ‘historisk’.

Formanden for Finanssektorens Arbejdsgiverforening, bankdirektør Anders Jensen, kalder den nye arbejdstidsaftale for ‘den afgørende landvinding’, fordi den gør op med de nuværende stive regler.

“Nu får vi et sæt regler, der er fleksible for både virksomhederne og for medarbejderne, som nu får langt bedre muligheder for at tilrettelægge deres arbejdstid,” siger Anders Jensen.

Overenskomsten omfatter ca. 50.000 ansatte i banker, sparekasser, realkreditinstitutter og it-virksomheder og får virkning fra 1. april 2012 til 31. marts 2014.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display