Asylvikarer fra Sverige arbejder ulovligt

Restauranter herhjemme hyrer udenlandske asylansøgere via svenske vikarbureauer. Også asylansøgere i Danmark med praktikaftaler udnyttes.

KARRIERE

Udlændinge uden arbejds- og opholdstilladelse hentes til Danmark som billig arbejdskraft via svenske vikarbureauer.

På den måde forsøger danske virksomheder at snyde skattevæsenet. Det oplever Pensionsstyrelsen, der netop har gennemført en storstilet razzia i restaurationsbranchen i Roskilde.

“Arbejdsgiverne ved godt, at de får nogle meget voldsomme bøder, hvis de hyrer udlændinge i Danmark uden arbejds- og opholdstilladelse. Derfor går man via et vikarbureau i Malmø,” siger Susanne Bærentzen, der er kontorchef i Pensionsstyrelsen.

Det er typisk kinesere og tyrkere, der søger asyl i Sverige, som kommer til Danmark via vikarbureauerne og bliver ansat til at vaske op, servere eller gøre rent.

Arbejdsgiverne undskylder sig med, at alting må være i orden, når de hyrer via et vikarbureau.

“Vi underretter politiet, som tager det videre forløb, og virksomheder får bøde for at have illegal arbejdskraft ansat,” siger Susanne Bærentzen.

I Horesta, hotel- og restaurationsbranchens forening, har man kendskab til, at arbejdsgivere hyrer ansatte både via danske og svenske vikarbureauer.

“Det er den enkelte virksomhed, der i sidste ende har ansvaret for at undersøge, om alt er i orden, og at de ansatte har opholds- og arbejdstilladelse. Det understreger vigtigheden af at vide, hvem man har som underleverandør,” siger formand for Horesta, Jens Zimmer Christensen.

Pensionsstyrelsen oplever også, at arbejdsgivere udnytter de såkaldte Røde Kors kontrakter, der giver asylansøgere lov til at komme i praktik i en virksomhed.

Som asylansøger må man ikke arbejde, men man må godt have en kontrakt med en arbejdsgiver og få lov at være til stede på en arbejdsplads og se, hvordan det foregår.

“I det øjeblik, en arbejdsgiver har én ansat og tre på en Røde Kors kontrakt, så må vi sige, at det er en ren og skær omgåelse af reglerne,” siger Susanne Bærentzen.

Pensionsstyrelsen besøgte bl.a. en stor restaurationsvirksomhed i Roskilde, som blot havde én ansat.

“De andre er ansat på Røde Kors kontrakter, i jobtræning eller hyret via et vikarbureau. Det hænger jo ikke sammen,” siger hun.

Hverken Horesta eller Dansk Røde Kors kender til, at asylansøgere i praktik udnyttes af arbejdsgivere.

“Der er helt klare regler for, hvad man må i et praktikophold, og hvis vi bliver bekendt med, at en praktikaftale bliver udnyttet, så vil vi øjeblikkelig bringe praktikopholdet til ophør,” siger generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl.

Røde Kors ved til gengæld godt, at mange asylansøgere arbejder sort.

“Asylansøgere har meget begrænsede midler, og det gør det fristende for nogle af dem at påtage sig job alligevel og gør dem til udsatte ofre på et illegalt arbejdsmarked,” siger Anders Ladekarl.

Løsninger er at give asylansøgere ret til at arbejde, mener generalsekretæren.

“Vi har gentagne gange sammen med ISS søgt om lov til, at asylansøgere kunne blive rengøringsmedarbejdere, men der er lukkede døre. Det synes vi er rigtig ærgerlig, for her er en arbejdskraftreserve, som gerne vil tage fat til gavn for både asylansøgerne og det danske samfund,” siger Anders Ladekarl.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display