55.000 færre Carina-sager efter reform

55.000 danskere vil få mere end 2.000 kroner om måneden ud af at være i arbejde i stedet for på offentlig forsørgelse ved skattereformen.

KARRIERE

Skattereformen vil betyde, at færre som den avisomtalte kontanthjælpsmodtager Carina vil få flere penge ved at være på offentlig forsørgelse end i arbejde.

Det viser nye tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet viser, at 55.000 flere vil få mere end 2.000 kroner om måneden ud af at være i arbejde end på offentlig forsørgelse, skriver Jyllands-Posten.

Det glæder økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager®.

- Det har været et af vores mål at nå hertil. Der er mange fordele forbundet med at få et arbejde, hvis man har været på en overførselsindkomst, men det skal jo også kunne mærkes økonomisk. Så det, at skattereformen for flere også betyder, at man får flere penge i hånden – også når man får f.eks. et lavtlønsjob – har været vigtigt for os, siger hun til Jyllands-Posten.

Der er 150.000 danskere uden for arbejdsmarkedet, som i dag får mindre end 2.000 kr. om måneden ud af at gå fra f.eks. kontanthjælp til et lavtlønnet job.

Det betyder, at 95.000 kontanthjælpsmodtagere fortsat ikke vil få en mærkbar økonomisk gevinst ved at komme ud på arbejdsmarkedet, trods skattereformen, der førstebehandles i dag.

Margrethe Vestager erkender, at det bliver svært at få de sidste med.

- For Danmark er jo heldigvis et land, hvor folk får en rimelig høj overførselsindkomst i forhold til andre lande, siger hun.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display