Wall Street set fra bunden

Glem alt om tradere på børsen i hurtige biler og med dyre vine. Finans­ krisens indtog har skabt en ny underklasse af tradere på Wall Street, der arbejder gratis i flere år, bor i små etværelses lejligheder og undgår at lære nye kollegaer at kende - for de nye ansigter er alligevel hurtigt ude af døren igen.

INVESTERING

Endollarsedlerne klasker ind i ansigtet på mig. De grønne lapper papir med George Washington på den ene side er lige blevet tyret af sted af manden over for mig, der blot sidder tilbage med et smil. Det er ham, denne historie handler om. Han medvirker kun, fordi han kan optræde anonymt, da det er ham, der er en del af Wall Streets underklasse. Dette er vores første møde på en vinbar i New York. Han har kastet sedlerne, fordi jeg har været for langsom til at udregne drikkepengene, og i det her selskab går tingene stærkt. Nøl bliver ­straffet i finansverdenen.

Det er snart fire år siden, jeg mødte den nu 42-årige trader med det eksplosive temperament, og jeg har i de efterfølgende år brugt mange aftener sammen med ham og besøgt hans arbejdsplads flere gange. Aftenerne i hans selskab har vist sig at give et lidt uventet billede af Wall Street ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display