Vi satser på Vestas

Ugen bød på stigninger og bratte fald. Her op til weekenden ligger det danske aktiemarked underdrejet, og vi indfrier derfor vores løfte og køber op i Vestas.

INVESTERING

Det har været en begivenhedsrig uge på de finansielle markeder. Der blev valgt en ny præsident i USA, der udløste et fald i aktiekurserne over hele verden onsdag og torsdag. Den gamle regel om, at man skal sælge på rygter og købe på fakta, viste igen sin berettigelse.

Torsdag sænkede ECB renten med ½ procentpoint, hvilket blev mødt med endnu en nedtur torsdag eftermiddag. ECB forventer faldende inflation snart og derfor sænkede den renten. Der er desuden flere tegn på, at pengemarkederne er ved at komme i gang igen, og den danske valuta er ikke længere under pres, hvilket fik Nationalbanken til at sænke sin rente med ½ procentpoint i går.

Så alt i alt ser det ud som om, vi er over det værste. Men forude venter mindst et år med lav vækst og sidelæns bevægelse for aktierne.

Vi mener, at med valget af Obama som præsident, så er der på lang sigt udsigt til fokus på miljøvenlig energi, derfor er Vestas fundamentalt set en god aktie. Samtidig har vi set, hvordan Vestas sagtens kan stige meget kraftig på kort tid.

Vi vælger derfor at købe 190 Vestas til kurs 253 i dag, fredag. Hvis den i næste uge runder 300, så sælger vi, da vi har hårdt brug for kolde, kontante gevinster i vores portefølje.

Tags

Anbefalede artikler