Vi satser igen på Vestas

Efter vi solgte Vestas i starten af januar med en gevinst på over 30 procent, er aktien faldet tilbage under 300. Vi tager et nyt sats og har købt til kurs 291.

INVESTERING

Vestas er en af børsens ægte svingaktier. Desuden taler meget for, at Vestas grundlæggende vil klare sig godt i takt med det øgede fokus på energikloge investeringer og stigende oliepris.

Det er samtidig en populær aktie, der topper listen som en af de mest handlede. Så når der skal fut i porteføljen, så er det Vestas, der skal investeres i.

Med tre uger tilbage af aktiespillet, er der ikke tid til langsigtede investeringer. Købet af 160 styk Vestas til kurs 291 gøres alene for at score en kortsigtet gevinst på mindst 10 procent.

Markederne svinger kraftig, og efter en tur nedad i går, den 14. januar, røg Vestas under 300, og den skal nok snart blive sendt op over 300.

Senere i dag sænker ECB, og derefter alt at dømme Nationalbanken, renterne. Det kan give lidt skub i aktierne, selvom det er forventet. Desuden spejdes der hele tiden efter tegn på, at krisen er ovre, og det kan sende kurserne pludseligt op, hvilket vi vil udnytte til profithjemtagning.

VINDERE AF AKTIESPILLET

Penge.dk og Børsens Aktiespil 2008
Vindere i november
Rikke Ljunggren, Herlev, præsterede i november for anden måned i træk at vinde Penge.dk-puljen i Børsens Aktiespil.

Med en gevinst på 100.080 kr. alene i denne måned nåede hendes samlede formue op på 436.752 kr. Startbeløbet var 250.000 kr.

Nummer 2 blev Ulla Andersen, København K., med en gevinst 38.561 kr. i november.

Penge.dk-puljen har 520 deltagere.

De to vindere modtager hhv. et Ole Matiesen ur og et abonnement på Bo Bedre.

Vindere i oktober
Vinder af Penge.dk-puljen i oktober blev Rikke Ljunggren, Herlev. Rikke Ljunggrens portefølje 1 nåede op på 336.672,15 kr.

Nummer 2 i oktober blev Rasmus Smedemark, Stoholm, hvis portefølje, Mutolol 4, nåede op på 334.145,75 kr.

Frem til februar deltager Penge.dk i Børsens Aktiespil 2008 i en særlig Penge.dk pulje, hvor en lille ekspertgruppe fra Penge & Privatøkonomi tager kampen op med Penge.dk’s læsere.

Ekspert-gruppen rapporterer samtidig løbende om strategien, køb og overvejelser.

Spillet startede den 24. september og slutter 4. februar 2009. Fristen for tilmelding var tirsdag den 28. oktober.

Penge.dk har særlige præmier til vinderen af Penge.dk-puljen.

Frem til februar, når spillet slutter, får månedens vinder et Ole Matiesen ur, mens nr. 2 begaves med et abonnement på Bo Bedre eller Illustreret Videnskab.

Deltagerne i Penge.dk-puljen er naturligvis også med i konkurrencen om hovedspillets præmier. Førstepræmien er en Volvo V50 2,0D m. powershift.

Læs mere om Børsens Aktiespil 2008

Tags

Anbefalede artikler