Vestas er danskernes favoritaktie

Vindmølleaktien Vestas blev den mest handlede i 2009, og det var især under klimatopmødet i november, aktien løb fra konkurrenterne.

INVESTERING

De aktiehandlende hos Danmarks største internetbaserede børsmæglere, Nordnet Bank, E*Trade Bank og Saxo Bank, har et særdeles godt øje til vindmølleaktien Vestas.

Knap 650.000 gange blev aktien handlet gennem de tre mæglere i 2009, mens favoritaktie nummer to, Carlsberg, »kun« blev handlet 181.637 gange.

Det var særligt under klimatopmødet i København tilbage i november, at Vestas trak fra som den mest omsatte aktie på fondsbørsen i København. Og den samme tendens gør sig gældende i de første måneder af 2010. Vestas har atter lagt sig i spidsen og er suverænt den mest populære aktie blandt de tre internetmægleres kunder.

Generelt er top 10-listen for både hele 2009 samt de første måneder af 2010 præget af de store aktier i det danske eliteindeks C20. Kun Neurosearch og Topo- Target har blandet sig i det fornemme selskab i januar og februar blandt de mest omsatte aktier hos internetmæglerne.

Mest omsatte aktier – Top 10

Kilde: Nordnet Bank og OMX Nasdaq Copenhagen.

 

Tags

Anbefalede artikler