Verdens største marked

Valutamarkedet omsætter dagligt for næsten 23.000 milliarder kroner. Handlen med alt fra dollar til yen er vokset eksplosivt de seneste 10 år, og i dag er valutamarkedet ubetinget verdens største. Udviklingen skyldes blandt andet elektroniske handler, der har åbnet markedet op for dig som privat investor.

INVESTERING

Pia Brink Andersens arbejdsdag begynder, når hun åbner øjnene. Ja, faktisk kunne hun også være på arbejde hele natten, men her er det Sydbanks computersystemer, som tager over, hvis der skulle ske noget ekstraordinært. Pia Brink Andersen er valutahandler. Det betyder, at hun opererer på et gigantisk marked, som konstant er vågent et eller andet sted i verden, og som ingen anden handelsplads bliver påvirket af alle slags informationer.

Nyheder er derfor en stor del af den 38-årige valutahandlers dag. De bliver første gang konsumeret, når hun vågner, og dernæst når hun tænder for sine skærme klokken 7.30 på hovedkontoret i Aabenraa. Hun har i alt fire skærme. To til handel og to til informationer.

»Jeg begynder med at se efter, om der er sket noget overraskende med kurserne, som jeg ikke havde ventet. Der er mange sammenhænge, som jeg før finanskrisen tog for givet, men som ikke er der mere,« siger Pia Brink Andersen, som er afdelingschef for valutahandlen i Sydbank ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

X

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display