Verdens største kapitalforvalter taber tålmodigheden med ECB

INVESTERING

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, har tabt tålmodigheden med ECB og sender mandag en opgaveliste med fire punkter til centralbanken. Listen er udarbejdet af Blackrock Investment Institute, BII, i en større analyse.

Blackrock er ikke en “hr.-hvem-som-helst” på finansmarkederne, da kapitalforvalteren har 3345 mia. dollar under forvaltning.

- BII fortæller, at europæiske beslutningstagere bliver nødt til at gøre fire ting for at slutte krisen: Mere obligationsopkøb fra ECB, flere detaljer og mindre kompleksitet i redningsfonden, en reel restrukturering af gælden i Grækenland, Portugal og Irland med nedskrivninger for private investorer på 75-80 pct. og finanspolitisk disciplin, der ikke hæmmer den økonomiske vækst, skriver Blackrock Investment Institute.

BII lægger stor vækst på, at bankerne må rekapitaliseres, da der ellers er en risiko for, at manglende udlån vil hæmme væksten.

Skal aktiemarkederne stabiliseres, kræver det ifølge Blackrock en stærk indsats fra de europæiske politikere samt en kinesisk opblødning på de restriktioner, der i øjeblikket er for væksten.

- Globale aktier ser attraktive ud på grund af solid indtjeningsvækst og udbyttebetalinger, der overgår afkastet på obligationer i udviklede markeder, skriver Blackrock.

Anbefalede artikler

Cxense Display