Var det bunden?

Aktiemarkedet lægger hårdt ud med markante stigninger her i begyndelsen af efterårsferieugen, men er vi forbi bunden? Det er svært at sige, men vi holder dog fast indtil videre.

INVESTERING

Vil sidste uge gå over i børshistorien, som ugen, hvor bunden på aktiemarkedet blev nået. Det ved vi først om nogle år. Men alt tyder på, at det lysner lidt. Det betyder dog ikke, at det ikke kan falde.

Vi er stadig i et bear-market (faldende marked), og det giver altid kortvarige ryk op i en ellers nedgående trend. Finanskrisens problemer er ikke ovre, men der er truffet en række finansielle foranstaltninger, der nu skal vise sin styrke.

Holder fast
Porteføljen, penge.dk, har vi ikke rørt ved den seneste uge, da vi hver dag ikke troede, at det kunne falde yderligere, og vi var usikre på, hvornår vendingen kom.

Da vi ikke har en aktiv strategi, men en mere langsigtet kombineret med en spekulation i flere bankaktier, måtte vi vente på en vending. Den kom mandag den 13. oktober, men vi ligger stadig langt under vores købskurser. Så vi holder fast og håber på, at der kommer mere fornuft og stigning ind i markederne.

Godt tidspunkt for langsigtede aktieinvesteringer
Vi er overbeviste om, at for den langsigtede investor (mindst 5 år) kan der gøres rigtig gode køb i nogle af de store stærke aktier, som Dansk Bank, Nordea, Novo Nordisk, Novozymes, Danisco, DSV, Vestas og til dels FLSmidth og NKT Holding.

Vi tror, at vi om to til tre år vil kigge på hinanden og konstatere, at aktiemarkedet har stabiliseret sig på et langt højere niveau end nu. Men vi tror også, at vejen de næste par år vil være ganske ujævn med store svingninger.

Tags