Valuta: Græsk nervekrig fortsætter

INVESTERING

Euroen holdt sig stabil mod dollaren mandag efter først en styrkelse og senere en svækkelse. Al fokus er fortsat på c, hvis parlament snart skal stemme om en økonomisk opstramningsplan. En vedtagelse er nødvendig for, at EU og IMF redder Grækenland fra en bankerot, der kan ryste finansmarkederne.

- Vi er overbeviste om, at det græske parlament vil stemme for pakken. Alle der forstår, hvad der vil ske, hvis de stemmer nej, må komme til konklusionen, at der ikke er noget alternativ til et ja, sagde valutastrateg hos tyske Commerzbank Lutz Karpowitz til Bloomberg. Han venter en eurostyrkelse til 1,43 dollar.

En euro kostede mandag eftermiddag 1,422 dollar mod 1,417 fredag kl. 17. Euroen var natten til mandag næsten nede at røre 1,4100, men rettede sig dagen igennem. Dermed havde nøgletal fra USA, der viste, at privatforbruget stagnerede i maj og kerneinflationen steg lidt mere end ventet, ingen effekt.

For USA’s nordlige nabo, Canada, fortsatte svækkelsen af landet valuta over for euroen i takt olieprisens fald. En canadisk dollar, der går under navnet Loonien, kostede mandag eftermiddag 1,406 dollar mod 1,385 torsdag over middag. I samme periode er prisen for en tønde WTI-olie dykket fra 92,98 dollar til 90,47 dollar.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display