Valuta: Euro presset før nøgletal

INVESTERING

En række nøgletal fredag morgen vil bestemme retningen for euroen, men allerede nu er det nervøsitet at mærke i markedet, og det sætter euroen under pres.

Tal for bruttonationalproduktet (BNP) i andet kvartal i Frankrig og Grækenland, samt industriproduktionen i eurozonen i juli, offentliggøres i løbet af fredagen, og investorerne er tydeligt nervøse. Der spekuleres i markedet i, at den europæiske centralbank, ECB, må skære i renten, hvis det stadig går dårligt med væksten i Europa, og det vil det græske BNP-tal være en indikator for.

- Markedet indregner nu rentenedskæringer fra ECB, og tallene vil potentielt begynde at være en faktor oven i, da der har været noget opbremsning. Når der er de svage tal derude, antyder det, at euroen vil dykke lidt mere, udtaler valutastrateg Greg Gibbs fra Royal Bank of Scotland til Bloomberg News.

Euroen er i nattens handel faldet en anelse mod både dollar og yen. Ved 7-tiden handler euroen i 1,4191 dollar – 0,3 pct. lavere end ved 17-tiden torsdag.

Mod yen er faldet lidt større – en euro køber nu 108,91 yen mod 109,3 torsdag kl. 17 – et fald på 0,4 pct. Set over en uge er euroen faldet med 2,4 pct. mod yen.

Euroen er svækket med 0,6 pct. mod schweizerfranc, men der er også meget at hente, da alpevalutaen torsdag mistede 4 pct. mod euroen på godt to timers handel. Det skete efter at den schweiziske centralbank luftede tanker om at fastlåse sin valuta mod euroen.

Frankrig offentliggør BNP-tal kl. 7.30, mens Grækenlands BNP-tal ventes kl. 8.

På kvartalsbasis ventes den franske BNP at stige 0,3 pct. i andet kvartal ifølge Bloomberg News. Den græske BNP ventes at falde 0,9 pct. mod første kvartal ifølge et estimat fra Reuters, hvor analytikerne dog svinger mellem et fald på 0,5 pct. og et dyk på hele 2,1 pct.

Mathias Stigsgaard +45 33 300 600 Nyhedsbureauet Direkt

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display