Valueaktie med fokus på planteolie

Ønsker du at supplere din langsigtede portefølje med en billig valueaktie med et spændende potentiale, bør du kigge nærmere på, UIE, United International Enterprise.

INVESTERING

I sidste uge aflagde UIE regnskab for 3. kvartal og Aktieugebrevet skriver, at selskabet efter en længere omstruktureringsproces nu fremstår med en simpel struktur. UIE er gældfri og har endda 780 millioner kroner i likvide midler. Der er tale om et konglomerataktie, hvor UIE ejer aktier i tre børsnoterede selskabet. Det betyder, at aktiens værdi er utrolig nem at opgøre værdien af.

 

Tre ejerskaber

UIE ejer 46,1 procent af aktierne i palmeolieselskabet United Plantations Berhad (UPB) til en aktuel værdi på 4,22 milliarder kroner. Desuden ejer UIO 1,36 millioner aktier i det svenske AarhusKarlshamn (AAK) til en værdi af 316 millioner kroner og 1,97 millioner aktier i Melker Schörling (MS) til en værdi af 340 millioner kroner. Sammen med 780 millioner kroner i kontanter giver den en samlet værdi på 5.656 millioner kroner. Det svarer til en kurs på 1.389 kroner pr aktie. Den aktuelle kurs er 980 kroner. Dermed opnås en rabat på cirka 30 procent, hvilket er noget over de normale 15-20 procent. Hvis UIE skal handles med en rabat på 20 procent, forudsætter det en kursstigning til 1.111. Altså en upside på 13,3 procent.

Kursmål på 1.050

UPB har aflagt regnskab, hvor man kunne melde om pænt overskud. Der er dog fortsat pressede palmeoliepriser, hvilket Aktieugebrevet ser som en risikofaktor for UPB-kursen på kort sigt. I rapporten for 3. kvartal meddelte UIE, at man påbegynder et nyt aktietilbagekøbsprogram på op til 5 % af aktiekapitalen inden udgangen af 2013, ”så længe aktien fortsat handles med en betydelig holding discount”. Aktieugebrevet hilser denne dedikation til at indsnævre holding discount (konglomeratrabatten) velkommen, men vælger på grund af usikkerheden omkring UPB’s aktiekurs på kort sigt kun at hæve vores kursmål fra 1.000 kr. til 1.050.

Søren Verup ejer aktier i UIE.

 

Tags

Anbefalede artikler