Vær klar, hvis boblen sprænger

Skeptikerne ser med bekymring på de stigende kurser på de finansielle markeder, og de opskruede kurser på high yield-obligationer kan være udløseren for en større kurslavine. men hvor placerer den forsigtige investor sig for ikke at blive revet med ned af en korrektion?

INVESTERING

En meget stor del af de institutionelle investorer i USA mener, at high yield-obligationer er prissat for højt for tiden. Det viste en undersøgelse fra Bank of America i marts. Alligevel er næsten hver anden af investorerne ifølge samme undersøgelse overvægtet i netop denne kategori af obligationer, der er de mest risikable og højest forrentede.

Det er den slags informationer, der får Andrew Wickham til at spidse øren. Han er chef for global fixed income i Insight Investment, en del af investeringsbanken BNY Mellon, og han bestyrer blandt andet en fond, der har som formål at frembringe et fast, positivt afkast hvert år – både i gode og dårlige tider. Det vil sige, at han hele tiden skal være opmærksom på understrømmene i markedet.

»Når så mange investorer sætter penge i noget, de selv mener er for dyrt, er der noget galt,« konstaterer han. Hans mistanke er, at high yield-obligationerne inden for en overskuelig fremtid kan gå brat nedad. Og han ser andre tegn på, at en korrektion er på vej ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler