USA/aktier: Endnu en dag med fald

INVESTERING

De amerikanske aktiemarkeder lukkede fredag med kursfald. Markedet var præget af en generel nervøs stemning. Den europæiske gældskrise tyngede stemningen, mens Oracle og Micron Technology dykkede i kølvandet af deres regnskabspræsentationer, hvilket tyngede teknologisektorens aktier.

Dow Jones lukkede med et fald på 1,0 pct. til 11.935, S&P 500 lukkede 1,2 pct. lavere i 1268, mens Nasdaq tabte 1,3 pct. til 2658

- Markederne er i øjeblikket domineret af psykologiske argumenter. Volatiliteten vil forblive høj, og markederne vil reagere på nyheder i begge retninger, både op og ned, indtil afstemningen om besparelserne i det græske parlament, sagde Thomas Stucki, investeringschef i Hyposwiss Private Bank, til Bloomberg News.

Oracle endte med et fald på 4,1 pct. i 31,1 dollar. Softwareselskabet fremlagde sent torsdag sit forskudte regnskab for fjerde kvartal, hvor omsætningen kom ind på 10,8 mia. dollar, og det var på linje med forventningerne. Indtjeningen eksklusiv ekstraordinære omkostninger landede på 75 cent pr. aktie sammenlignet med analytikernes forventninger på 71 cent pr. aktie. Det store skuffende element i regnskabspræsentationen var et overraskende fald i hardwaresalget på 6 pct. til 1,16 mia. dollar. sammenlignet med selskabets egen prognose tilbage fra i marts om en stigning i dette salg på 6-12 pct. I indeværende kvartal kan hardwaresalget stige, meddelte økonomichef Safra Catz. Salgsvæksten ventes at ligge i spændet minus 5 til plus 5 pct.

Micron Technology faldt 14,5 pct. til 7,2 dollar. USA’s største producent af hukommelseschips var torsdag efter lukketid aktuel med sit forskudte regnskab for tredje kvartal, hvor omsætningen på 2,14 mia. dollar og resultatet efter skat på 7 cent per aktie skuffede analytikerne, som henholdsvis havde ventet en omsætning på 2,38 mia. dollar og et resultat på 18 cent per aktie. Koncernchef Steve Appleton meddelte, at ordrerne på mikrochips, som bruges i billige mobiltelefoner, er faldende hvilket presser priserne. Yderligere blev det meddelt, at der har været lageropbygning, og at markederne for stationære og bærbare computere samt trådløse enheder fortsætter med at være svage.

Den amerikanske ordreindgang af varige forbrugsgoder steg 1,9 pct. i maj måned, hvilket var bedre end analytikerforventningerne på 1,5 pct. Samtidig blev tallet for april oprevideret til et fald på 2,7 pct., hvor faldet tidligere lød på 3,6 pct. Varige forbrugsgoder eksklusiv transportsektoren skuffede, da stigningen i maj var på 0,6 pct. mod en forventet stigning på 0,9. Her blev tallet for april dog også oprevideret til en tilbagegang på 0,4 pct. fra en tilbagegang på 1,5 pct.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display