US-regnskaber: Omsætningen halter

Knap en femtedel af selskaberne i S&P 500 har nu aflagt regnskab for 1. kvartal 2013. Konklusionen er, at selskabernes omsætning fremadrettet vil spille en væsentlig større rolle end tidligere.

INVESTERING

Den foreløbige udvikling her et stykke inde i den amerikanske regnskabssæson illustrerer den overordnede problematik omkring manglende omsætning, hvor det er effektiviseringer, der driver indtjeningsvæksten og ikke øget salg. Indtil videre har billedet været præget af større selskaber inden for Finans, IT og Forbrug. Der har været en begrænset omsætningsvækst på 1,9 procent, hvilket er et niveau der ligger marginalt under konsensus estimaterne. Indtjeningen ligger til en fremgang på 4,9 procent set i forhold til samme periode sidste år. Indtjeningsudviklingen har indtil videre overrasket positivt, især trukket af selskaber inden for Forbrug og Finans - umiddelbart også 2 af de sektorer, der har oplevet størst positiv overraskelse på omsætningssiden.

Indtjeningen overgår forventninger

Det er selvfølgelig positivt, at selskaberne som helhed formår at overraske de forventninger, der umiddelbart ligger i markedet.

”Man skal som investor dog være opmærksom på, at konsensusestimaterne på specielt indtjeningen er blevet kraftig nedrevideret gennem 1. kvartal. Det, vi derfor er vidne til i øjeblikket, er en omsætning, der vokser marginalt samtidig med, at indtjeningen slår kraftig reviderede forventninger," siger aktiestrateg Otto Friedrichsen, Formuepleje.

Omsætningen er nøglen

I vores optik ligger nøglen til en fremadrettet positiv udvikling på aktiemarkedet i selskabernes omsætning. Selskaberne har gennem mange kvartaler tilpasset omkostningerne og har derigennem formået at opretholde en indtjeningsvækst. Selskabernes overskudsgrad er nu så høj, at det fremadrettet synes svært at se denne tendens forsætte i nævneværdigt omfang. Derfor er det afgørende, at omsætningen begynder at vokse for at generere fremtidig indtjening. Aktiestrateg hos Formuepleje, Otto Friedrichsen, mener, at omsætningsvæksten gradvist vil indfinde sig og derigennem skabe et positivt miljø for aktier.

”Dog vil der kunne gå længere tid end markedet umiddelbart forventer,” siger han.

Apple i fokus i næste uge

Apple vil tirsdag aflægge regnskab for 1. kvartal og vil afgjort tiltrække sig meget fokus - specielt efter den seneste tids kursfald og konkurrentregnskaber.

I relation til danske FLSmith vil amerikanske Caterpillar aflægge regnskab mandag den 22. april. Derudover vil selskaber som Procter & Gamble, Exxon Mobil, Eli Lilly (relation til Novo Nordisk) og 3M offentliggøre regnskaber i løbet af næste uge.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display