Tre stærke aktier

Direktør Christian Reinholdt fra Investeringsforeningen Small Cap Danmark udpeger tre spændende aktier, som han ser gode vækstmuligheder i netop nu.

INVESTERING

Følgende tre aktier analyseres i Penge & Privatøkonomi nr. 8, 2008:

BE Group – Gode muligheder


Noteret: OMX Stockholm
Baggrund for anbefaling:
BE Group er en investering i en omsætningsstærk forretningsmodel på baggrund af relativt små investeringer. Selskabet er en uafhængig engrosvirksomhed inden for stål og aluminium med forretninger i ti lande og særligt fokus på Sverige, Finland og vækstområdet Østeuropa.

Den nye ledelse har trimmet virksomheden blandt andet med stort fokus på arbejdskapitalen og sammenlægning af afdelinger. Den stigende forarbejdning af metallerne – den såkaldte service – styrker selskabets position over for kunderne. BE Group udnytter, at den øgede afstand mellem producenter og mere specialiserede kunder bliver stadig større. Det giver BE Group mulighed for at levere mere service.

Duni – Solid omsætning

Noteret: OMX Stockholm
Baggrund for anbefaling:
Duni blev børsintroduceret i november 2007. Selskabet er markedsledende i Europa inden for højmarginalområdet for engangsduge og -servietter af høj kvalitet.

Restauranter tegner sig for 60 procent af omsætningen. Forud for børsintroduktionen gennemgik Duni en kraftig restrukturering, og selskabet skilte sig blandt andet af med den tabsgivende forretning i USA. I dag fremstår Duni som en virksomhed med en solid omsætning i et forholdsvist modent marked, dog med pæne vækstrater i Syd- og Østeuropa. Kunderne opnår en større effektivitet ved at bruge Dunis produkter frem for at skulle håndtere stofduge og -servietter.

TK Development – Kraftig vækst

Noteret: OMX Copenhagen
Baggrund for anbefaling:
TK Development har gennemført en vellykket turnaround, og salg af investeringsejendomme og det løbende cashflow vil gøre TK Development gældfri i løbet af to til tre år.

Selskabet har ændret forretningsmodellen, så de fleste projekter nu udføres med tidlig finansiering (i dag cirka 90 procent) fra investorerne, hvilket reducerer kapitalbehovet markant. TK Development er kommet til det punkt, hvor frugterne skal høstes af mange års tilstedeværelse i Østeuropa, og selskabet står stærkt inden for både butikscentre og det nytilkomne boligsegment. Begge segmenter vil vokse kraftigt i takt med, at Østeuropa nærmer sig vestlige standarder.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display