Tre bundsolide aktier i november

Regional Director i Threadneedle, Nina Movin, udpeger her tre danske large cap-aktier, som hun i øjeblikket ser et stort potentiale i.

INVESTERING

I Penge & Privatøkonomi nr. 11 gennemgås følgende tre aktier:

D/S Norden:


Lav gæld og stor kontantbeholdning
Noteret: OMX Copenhagen
Baggrund for anbefaling:
Transport til søs af tørlast i form af råvarer er D/S Nordens speciale. Det er naturligvis et område, hvor raterne er pressede, når verdensøkonomien befinder sig i et klima med negativ økonomisk vækst som nu. Men aktien kan ikke påstås at være dyr i forhold til værdien i selskabet, og samtidig har selskabet lav gæld og en stor kontantbeholdning, hvilket i den nuværende situation er yderst værdifuldt. Norden ejer kun få skibe selv.

I stedet indchartrer rederiet skibe på kontrakter af varierende længde, og den model giver fleksibilitet. Sammenlignet med tørlastområdet er produkttankskibsområdet, som er transport af raffinerede olieprodukter, behæftet med en større usikkerhed i øjeblikket. Dette felt udgør dog kun en mindre del af Nordens samlede omsætning. De stærkt faldende fragtrater er indregnet i den aktuelle pris på aktien, så måske er tiden ved at være moden til at tage en chance på et af børsens mest veldrevede transportselskaber.

FLSmidth:

Stor ordrebog luner
Noteret: OMX Copenhagen
Baggrund for anbefaling:
FLSmidth er en veldrevet virksomhed med fokus på maskiner til udvinding og transport af mineraler samt opførelse af cementfabrikker. Omsætningen er jævnt fordelt over de to forretningsområder, og service af eksisterende anlæg, som slides hårdt i denne industri, har en stadig større betydning.

FLSmidth er interessant, hvis man ønsker at få del i den øgede aktivitet på nye markeder som Indien. En fleksibel omkostningsbase samt en stor ordrebog gør, at virksomheden er godt rustet til fremtiden. Kunderne har fået sværere ved at få finansieret større projekter, men når finansiering opnås, vil denne til gengæld være til en forholdsvis lav rente.

DSV:

Klar til opsvinget
Noteret: OMX Copenhagen
Baggrund for anbefaling:
Krisen til trods skal der fortsat transpoteres varer fra A til B på land, til vands og i luften. Og her kommer DSV ind i billedet. Her er tale om en virksomhed med en forretningsmodel, hvor ganske få aktiver, eksempelvis lastvogne, er ejet af selskabet.

DSV har mærket, at tiderne er blevet hårdere, men en del af de øgede udgifter er sendt videre til underleverandørerne. Dertil kommer, at ledelsen så krisens dybde tidligt og skar i omkostningerne. Den forholdsvis nye mand på broen eller i førerkabinen, om man vil, Jens Bjørn Andersen, har vist handlekraft, og selskabet er nu klar til at udnytte den økonomiske vækst, som forhåbentlig tager yderligere fart næste år.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display