Tjen på alt fra motorveje til lufthavne

Private selskaber overtager i stigende grad infrastruktur som veje, broer og togskinner. De tidligere statslige projekter har vokset sig til et gigantisk marked, hvor du som investor også kan få din del af aktiegevinsten.

INVESTERING

Du tænder lyset, og et firma tjener på at sende elektricitet ud til dig. Du tjekker ind i lufthavnen, hvor ejerne får penge, når dit fly letter. Og du smider mønter ind på et selskabs bundlinje, når du kører på en privat motorvej i udlandet.

Infrastruktur findes i mange afskygninger. Området er blevet en enorm forretning, hvor de involverede selskaber får en stabilitet, fordi de leverer ydelser, der giver dem monopollignende positioner. Derudover leverer mange af dem ydelser, der ikke kan undværes uanset økonomien – alt sammen faktorer, der gør infrastruktur interessant for dig som investor.

At tale om infrastrukturaktier som en branche giver ikke megen mening. Lufthavne eller forsyningsvirksomheder er klassiske defensive virksomheder, som traditionelt vil slå markedet i svære tider, mens infrastrukturselskaber i for eksempel byggebranchen svinger med konjunkturerne ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display