Tjen fedt på de tykke

Novo Nordisk er på nippet til at få godkendt den potentielt bedst sælgende medicin i verdenshistorien. Mens en godkendelse virker sandsynlig, vokser usikkerheden om potentialet, og der gættes på en omsætning på alt mellem 0 og 40 milliarder kroner - om året.

INVESTERING

Tab dig fra 200 til 190 kilo over et år med medicinsk behandling. Pris: Godt 100.000 kroner. Det er næppe tal, der blæser dig omkuld, hvis du er vant til at høre om mirakelslankekure i kulørte magasiner eller ser lignende løfter fra blinkende internetannoncer.

Ikke desto mindre er det testresultater fra Novo Nordisk, som har fået verdenskorpset af medicinalanalytikere til at løfte øjenbrynene og finde den store lommeregner frem, når der skal spås om salgsmuligheder. Også insulingiganten selv øjner kæmpe muligheder. Men hvad er det så, som får multimilliardambitionerne til at blive luftet over vægttab på 5-7 procent på et år?

»Man skal huske, at målgruppen er de kraftigst overvægtige. Folk, der groft sagt sidder med en pistol for panden, som formentlig har prøvet alverdens ting, og for mange er det en sidste chance ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display