Tiden arbejder for Auriga

Behovet for afgrøder vokser med antallet af mennesker, men arealet til dyrkning forbliver uændret. Derfor skal produktionen være mere effektiv. Det er til gunst fra Auriga.

INVESTERING

Op mod to milliarder mennesker i verden ­sulter. Auriga er en del af løsningen. Det er den gode historie, som moderselskabet bag selskabet Cheminova i disse år arbejder på at få ­etableret efter en fortid, der har budt på en del tæsk i ­pressen i forbindelse med miljø­problemer.

Kemivirksomhedens produktportefølje breder sig fra en lang række kemikalier til plante­beskyttelse, som alle­sammen tjener det formål at give en mere effektiv ud­nyttelse af et stykke landbrugsjord. Du kan indvende, at sult i verden og fokus på effektivitet i landbruget ikke just er nye ­tendenser. Derudover ­trækker en øget miljøbevidsthed og økologiske tendenser i den vestlige verden i den modsatte retning, men alligevel sker der i disse år særdeles spændende ting for Cheminova.

Relativ billig aktie

Aurigas estimerede P/E ligger på 12-13 for i år, hvilket er lavt i forhold til to af industriens store aktører, Syngenta og Monsanto, der bliver handlet i henholdsvis 20 og 24. Det er naturligt, at branchelederne handles dyrere, men ­rabatten på Auriga virker attraktiv. Særligt fordi der stadig er betydeligt potentiale i at forbedre indtjeningsmarginen.

Ambitioner

Direktør Kurt Kaalund Pedersen har i sine indtil ­videre tre år i førersædet leveret fremgang hvert eneste år. Hvis hans ambitioner om 10 procent vækst og en EBITDA-margin på 13-18 procent bliver opfyldt, vil aktiekursen være en ganske anden om tre år. Rammer Auriga målene, taler vi et overskud efter skat på 500-700 millioner kroner i 2015, hvilket ved samme P/E som den nuværende svarer til, at aktiekursen til den tid er 3-4-doblet. Vælger du at investere i Auriga, skal du have tillid til, at ledelsens målsætninger er realistiske. Det handler derfor om tillid. Indtil videre har den nuværende ledelse leveret, og samtidig forekommer aktiens downside ret begrænset på det nuværende niveau.

Penge & Privatøkonomi anbefaler langsigtet køb med en mellem risiko. Læs hele analysen i Aktiefokus i bladet, der udkommer i denne uge.

 

 

Tags

Cxense Display