Tid til at beskytte gevinsterne

Den fortsat positive stemning på aktiemarkederne bør bruges til at sælge ud - for aktieopsvinget var ikke ved, indikerer de økonomiske nøgletal.

INVESTERING

Efter fem måneders aktiestigninger er det nu på tide at begynde at sælge ud for at beskytte gevinster.

Flere store internationale finanshuse ser yderligere plus 5-8 % på det amerikanske aktiemarked frem mod årsskiftet, og optimismen er virkelig begyndt at brede sig.

Alene den seneste måned er det amerikanske aktiemarked steget ca. 11 %, blandt andet drevet frem af bedre-end-forventede regnskaber for 2. kvartal, samt fortsat tegn på stabilisering af den globale økonomiske opbremsning.

Efter den dramatiske opbremsning i den globale økonomi i 1. kvartal, blev det til et betydeligt mindre minus i 2. kvartal, godt hjulpet af en meget lav kort rente, myndighedernes hjælpepakker og skattelettelser til forbrugerne.

Skepsis
Vi har tidligere udtrykt vores skepsis overfor soliditeten i aktieopsvinget. Og vores holdning er fortsat, at vi på sigt står foran en ny dramatisk nedtur på aktiemarkederne.

Med de seneste tre ugers stigninger er denne nedtur kommet tættere på. Fornyet opbygning af lagre i erhvervslivet vil uden tvivl give produktionsfremgang i en periode fremad. Men det positive scenarie er langt hen ad vejen indbygget i de aktuelle værdiansættelser.

Som bekendt er aktiemarkederne normalt 3-6 måneder foran den økonomisk virkelighed, vi kan se. Og problemet er, at når skattelettelser og lageropbygningerne begynder at tone ud, er det vanskeligt at se nye drivkræfter, som skal trække opsvinget videre frem.

Forbrugerne kan ikke trække opsvinget
Forbrugerne vil næppe have styrke til at trække opsvinget frem, da arbejdsløsheden fortsat stiger, og forbrugerne har brug for at genopbygge opsparingen efter formuefald på ejerboligen og aktiebeholdningen, samt frygt for ledighed.

Billedet understøttes af nye data for den amerikanske forbrugertillid fra Conference Board fremlagt i den forgangne uge.

I erhvervslivet er investeringslysten fortsat meget lav. Med de usikre økonomiske udsigter er det ikke grundlag for at forvente markant øget investeringslyst, heller ikke selvom erhvervslivets ordreafgivelse for kapitalgoder gik i plus i den seneste måned.

Vores bundlinie er altså, at man bør anvende en fortsat positiv stemning på aktiemarkederne de kommende uger til at reducere investeringsgraden og forberede sig på næste nedtur på aktiemarkederne.

I AktieUgebrevets Spekulationsportefølje er vi pt. 100 % investeret. Men vi vil dog starte udsalg ved den mindste svaghed på aktiemarkederne – med Vestas og FLSmidth som de første salg. For FLSmidth vil vi dog særligt følge udviklingen i metal råvarepriserne.

AktieUgebrevet leverer uafhængige analyser til private investorer. Få et 4 ugers prøveabonnement sammen med en aktieskolebog: Aktieugebrevet

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display