TDC - godt køb trods trusler

På trods af trusler fra Skype, Netflix, HBO, Viaplay med flere samt den uddøende fastnettelefon, er TDC værd at investere i.

INVESTERING

TDC har en førende position på telemarkedet i Danmark, der giver den en række fordele. Selskabet har mulighed for at kombinere produkter inden for både internet, tv og telefoni på måder, som konkurrenterne ikke kan. Det er den helt store forklaring på, hvorfor TDC er det eneste teleselskab i Danmark, der tjener pænt.

TDC-aktien er i manges øjne en lidt kedelig affære, hvor der kan høstes store udbytter, mens du som investor venter på, at forretningen langsomt går ned ad bakke. Den negative stemning afspejles også i en beskeden P/E på 12. Men derudover virker TDC-aktien også fristende til et køb, da en konsolidering i branchen er en sandsynlig upside for det danske selskab, mens det også tæller på plussiden, at det senest har udbetalt et udbytte på 4,50 kroner, som svarer til et direkte afkast på over 10 procent.

Højt direkte afkast

Kan TDC bare fastholde de nuværende resultater de kommende år, er der ikke bare udsigt til et direkte afkast på den rette side af de 10 procent, men formentlig også en stigende aktiekurs. TDC-aktien prissættes tilsyneladende ud fra noget nær et worst-case scenarie. Så mørk ser fremtiden imidlertid slet ikke ud.

Det bør også friste til et køb, at aktuelt der er negative forventninger i prissætning, der er nu. Den nuværende aktiekurs indikerer et marked, som tror, at Skype, Netflix og mange af de andre nye konkurrenter kommer til at give TDC problemer.

 

Læs hele analyse af TDC i Penge & Privatøkonomi nr. 11, der udkommer den 25. oktober 2012.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display