Tag et stykke af Danmarks største bank

Danske Bank har historisk set været Danmarks vigtigste pengeinstitut, der har haft enorm indflydelse på den finansielle sektor. Historien om Danske Bank er en rutsjebane tur fra enorm popularitet til danskernes syndebuk for den finansielle krise - men det er også en historie om vækst og ekspansion i mere end 140 år.

INVESTERING

Hvis den danske finanskrise skulle filmatiseres, ville Danske Bank sandsynligvis blive portrætteret af en dystert udseende mand med russisk accent og skumle motiver. Banken er blevet danskernes yndlingssyndebuk efter finanskrisen, der efterlod banken med masser af blå mærker og ømme punkter.

Op til krisen havde banken rigtig mange ting kørende for sig. Den leverede solide regnskaber, og dens image lå blandt de bedste i målingerne år efter år. I 2008 var banken nummer seks i Berlingske Tidendes store imagemåling, og året efter lå den som nummer 137 ud af 140. Finanskrisen ændrede alt for banken, der har tilbragt de seneste fem år i defensiven. Den nye topchef, Thomas Borgen, er blevet sat i scene som nøglen til fornyelse ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler