Tag en tur i rygtemøllen

Børsrygter er en del af dagligdagen som investor. Bare se på, hvordan mulige opkøb fra Apple og A.P. Møller - Mærsk har påvirket kandidaternes kurser. Derfor bør du lære, hvordan du skelner mellem den kurspåvirkende og ikke kurspåvirkende sladder.

INVESTERING

Overalt på kloden prøver folk at forbedre deres egen situation ved at sætte rygter i gang om andre. Der eksisterer ikke en arbejdsplads uden sladder. Ingen kultur har historisk været foruden, og du har formentlig selv hørt hundredvis af rygter i løbet af dit liv. Historier om andre er med til at definere os.

»Rygter er tegn på social interesse. Når mennesker starter rygter, er det fordi, man går op i, hvordan andres position i hierarkiet er. Du ville aldrig gide starte et rygte om nogen eller noget, du ikke interesserede dig for,« siger adfærds­forsker på institut for Psykologi på Syddansk Universitet Jill Byrnit ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags