Tænk globalt, køb lokalt - danske aktier med global slagkraft

En række store danske virksomheder henter i dag så meget af deres omsætning i udlandet, at du sagtens kan investere globalt på fondsbørsen i København. Vi har sammensat en portefølje af 10 aktier, der giver dig en stærk eksponering lige fra Kina til USA.

INVESTERING

I en globaliseret verden med handel på kryds og tværs af verdenshavene er det i dag uden betydning, om store danske virksomheder har hovedkontor i København, Køln eller Kuala Lumpur. Børsnoterede selskaber som Novo Nordisk, DS Norden og FLSmidth opererer alligevel over hele kloden og konkurrerer på de samme markeder som udenlandske virksomheder med hovedkontor fjernt fra Danmark.

Det betyder også, at du som investor ikke behøver gå uden for landets grænser for at etablere en global aktieportefølje og gøre dig uafhængig af udviklingen i den danske økonomi. Hvis du blot håndplukker den rigtige buket af aktier fra det danske aktiemarked, får du en glimrende global eksponering, der rækker lige fra Beijing i øst til Los Angeles i vest ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler