Store muligheder begrænset risiko

Brasilien er ikke blot en vinderkandidat på banen, når vm i fodbold fløjtes i gang. Udenfor banen kan de brasilianske aktier gå en succesrig tid i møde og ligner et attraktivt køb.

INVESTERING

Overvejer du at spille på resultaterne ved sommerens VM i fodbold, der skal foregå i Brasilien? I så fald er det et godt bud at spille på værtslandet. Dog ikke på Brasiliens fodboldhold, men i stedet på landets økonomi gennem køb af brasilianske aktier og obligationer.

Det er meget muligt, at fodboldholdet har den største vinderchance, når det nu foregår på hjemmebane. Til gengæld taber du alle dine penge, hvis et andet hold løber med trofæet. Med økonomien er det anderledes: Selv om aktiemarkedet de seneste måneder har oplevet et løft, har markedet groft sagt allerede fastsat priserne på værdipapirer ud fra en forventning om nederlag – hvilket i økonomiens termer vil sige lav vækst og politisk ustabilitet. Det vil sige, at ved at investere i Brasilien har du mulighed for at få gevinst, hvis det mod markedets forventning skulle gå godt. Men alligevel med beskeden risiko for at tabe penge, selv om det skulle gå skidt. Eller igen, i økonomiens termer: Stor upside, men ringe downside ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler