Storaktionærer gider ikke Vestas mere

INVESTERING

På grunden stod et gammelt gult parcelhus fra 1960’erne med en tilbygning fra 1970’erne. Og på de nye ejeres ønskeseddel stod: store rum, masser af lys, minimalistisk stil og et hus, som var helt deres eget.

De nye ejere er Liselotte Marstrand, Michael Wadt og deres søn, Mikkel, på 16 år, og da de faldt over huset ved Roskilde Fjord, var det først og fremmest mulighederne, der gjorde, at de skrev under på købekontrakten – OG udsigten.

– Huset lå jo helt perfekt med et fantastisk view ud over fjorden. Vi kan se helt ind til Roskilde Domkirke den ene vej og op til Frederikssund den anden, fordi vi ligger ret højt. Og så kunne vi se muligheden for at bygge huset om.

Vi kunne sætte vores eget præg på det og i høj grad få huset, som vi gerne ville have det, fortæller Liselotte Marstrand.

Så familien kontaktede arkitektfirmaet cornelius + vöge og afleverede deres lange ønskeseddel – som de alle havde bidraget til – til det nye hus. For det var netop et NYT hus, de drømte om, selv om fundamentet ville være det eksisterende hus.

– Det var meget vigtigt for os, at tilbygningen ikke bar præg af en tilbygning. Vi ønskede, at det skulle virke som et nyt hus – som om vi selv havde bygget det, så det var helt vores eget, siger Liselotte Marstrand, der er selvstændig med egen virksomhed ligesom sin mand.

Ønskesedlen handlede meget om lys og rum. Om at få skabt et hus, der kunne tåle at blive brugt, og som var skræddersyet til den lille familie, fortæller Liselotte Marstrand.

– Vi var ikke interesseret i at få en masse små rum. Vi har kun et barn, så vi har ikke brug for flere små værelser. Så ville vi hellere have nogle store lyse rum, hvor vi kunne være en masse mennesker sammen.

Der er ofte mange mennesker til spisning her, så det var vigtigt for os at få et stort køkken-alrum – ikke mindst fordi Mikkel nærmest har fået sin egen lejlighed i underetagen og derfor altid har mange kammerater på besøg, til spisning og overnatning. Hele familien lever jo nærmest i køkken-alrummet, forklarer Liselotte Marstrand.

Tegningerne til det ombyggede parcelhus blev skabt med ønskesedlen som skitse, og så gik ombygningen ellers i gang. Det var en ordentlig omgang, hvor hele fundamentet til det eksisterende hus var oppe, og alt blev lavet om – og den lille familie boede i kælderen under den store renovering, to voksne, Mikkel og en lille hundehvalp.

– Der kom simpelt hen et bud på vores gamle hus så hurtigt, at vi ikke turde sige nej. Så vi opmagasinerede alle vores ting og flyttede ind hos nogle venner i Roskilde, mens kælderen på dette hus blev sat i stand.

Så flyttede vi ind i det, der nu er Mikkels værelse i kælderen, og boede der i to måender hele familien med en spirrevip af en hundehvalp og en kaotisk ombygning ovenpå, smiler Liselotte Marstrand.

Det er vores helt eget
Og efter et halvt års overhaling af det gamle, gule parcelhus stod den hvide minimalistiske villa klar til rigtig indflytning.

– Det var bare så fedt, siger Liselotte Marstrand smilende og kigger på sin søn, Mikkel, der uddyber den fede fornemmelse ved huset:

– Jeg kan specielt godt lide, at det ikke er et hus, som alle andre har. Det er vores helt eget, og vi har selv lavet det. Jeg ved jo, hvor meget energi vi har lagt i det, og det gør det bare ekstra lækkert.

Og selv om familien selv har skabt sit nye drømmehjem, så er de ikke bange for hverdagens små ridser og skrammer. Huset er bygget til liv og ikke blot til fremvisning.

– Huset skal bruges. Det er bygget til, at vi skal leve i det, og vi er ikke sarte omkring det. Mikkel og hans kammerater skal kunne være her, Molly skal kunne gå ind og ud, som det passer hende, og vi fylder gerne masser af mennesker ind i vores hus. Vi skal leve her og ikke passe på hele tiden, slutter Liselotte Marstrand.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display