"SmallCap Danmark" - udsigt til medvind

Efter flere succesfulde år for small cap-aktierne, har markedet vendt ryggen til de små og ofte ambitiøse selskaber. Det giver gode købsmuligheder.

INVESTERING

Selv om aktiemarkederne i øjeblikket har fravalgt small cap-selskaberne og i stedet koncentrerer sig om de store, toneangivende aktier, er der for den langsigtede investor al mulig grund til at gå imod strømmen og kaste et blik på udvalget af lavt prissatte småaktier.
#0009
Erfaringer fra det amerikanske aktiemarked viser nemlig, at small cap-aktier på langt sigt giver et årligt merafkast på cirka fem procent. Og da vækstorienterede small cap-aktier som Solar, Rockwool og BoConcept i dag fås til spotpriser, er der god grund til at tro, at en investering i small cap-aktier næppe går helt galt.

Har du imidlertid hverken lyst eller tid til at bruge kræfter på at sammensætte en portefølje, er investeringsselskabet SmallCap Danmark (SCD) et godt alternativ til bankernes investeringsforeninger.

Selskabets omkostninger ligger på niveau med de konkurrerende foreninger, men fleksibiliteten til henholdsvis at geare investeringerne eller træde et par skridt tilbage er langt større end i en traditionel investeringsforening.

Eksempelvis udgjorde selskabets kontante beholdning primo april cirka 20 procent af egenkapitalen, hvilket giver en betydelig frihedsgrad for selskabet til at kaste sig over nye lovende investeringer, når markedet igen falder til ro.

Tags

Anbefalede artikler