Small Cap Danmark - Udsigt til medvind

Efter flere succesfulde år for small cap-aktierne, har markedet vendt ryggen til de små og ofte ambitiøse selskaber. Det giver gode købsmuligheder.

INVESTERING

‘Side 1: Small Cap Danmark – Udsigt til medvind’

Selv om aktiemarkederne i øjeblikket har fravalgt small cap-selskaberne og i stedet koncentrerer sig om de store, toneangivende aktier, er der for den langsigtede investor al mulig grund til at gå imod strømmen og kaste et blik på udvalget af lavt prissatte småaktier. Erfaringer fra det amerikanske aktiemarked viser nemlig, at small cap-aktier på langt sigt giver et årligt merafkast på cirka fem procent.

 

Og da vækstorienterede small capaktier som Solar, Rockwool og BoConcept i dag fås til spotpriser, er der god grund til at tro, at en investering i small cap-aktier næppe går helt galt. Har du imidlertid hverken lyst eller tid til at bruge kræfter på at sammensætte en portefølje, er investeringsselskabet SmallCap Danmark (SCD) et godt alternativ til bankernes investeringsforeninger.

 

Selskabets omkostninger ligger på niveau med de konkurrerende foreninger, men fleksibiliteten til henholdsvis at geare investeringerne eller træde et par skridt tilbage er langt større end i en traditionel investeringsforening.

 

Eksempelvis udgjorde selskabets kontante beholdning primo april cirka 20 procent af egenkapitalen, hvilket giver en betydelig frihedsgrad for selskabet til at kaste sig over nye lovende investeringer, når markedet igen falder til ro. Samtidig er konceptet i SCD til at forstå.

 

Ifølge analytiker i selskabet Christian Reinholdt er fokus rettet mod indkøb af op til 20 mindre og mellemstore virksomheder. “Vi går efter selskaber med en stærk ledelse og en fokuseret produktion. Vi kan samtidig godt lide vækstorienterede selskaber, men vi undgår de mere risikobetonede selskaber,” lyder det fra selskabets small cap-analytiker.

 

Bred eksponering
Selskabets 10 største investeringer tegner sig for cirka 70 procent af egenkapitalen, mens cirka 10 procent udgøres af en række ikke-offentliggjorte investeringer. Vurderet på de 10 største poster er der tale om en pæn spredning, da selskabet er eksponeret inden for både forbrug, it, byggeri og industri, hvor kursen i flere tilfælde er faldet med 40 til 60 procent, siden aktiekrisen begyndte i juli 2007.

‘Side 2: Small Cap Danmark – Udsigt til medvind’

Tags

Anbefalede artikler